Na 2 zeges op een rij heeft KVC Westerlo puntjes laten liggen tegen STVV. In de slotfase liet Boli de thuisfans op Stayen kraaien van plezier met de gelijkmaker: 2-2.

Sleutelmoment: De invalbeurt van Sylvère Ganvoula na rust. De 20-jarige spits liet zich eerst in negatieve zin opmerken met een elleboogstoot aan het adres van Steven De Petter, maar twintig minuten voor affluiten zorgde hij wel voor de 1-2. Zijn doelpunt volstond wel niet voor de drie punten.

Man van de match: Elton Acolatse. De flankaanvaller was het lichtpunt bij een matig Westerlo. Met zijn flukse dribbels was de ex-Ajacied een constante gesel voor Fernandes en hij was vooral voor rust de enige die de thuisploeg pijn kon doen. Dat was onder meer het geval op slag van rust, toen hij de gelijkmaker voorbij Dutoit trapte.

Opvallend: Sint-Truiden organiseerde vanavond een 'Ladies Night' om meer vrouwen naar het stadion te lokken. De actie leverde ook resultaat op: de Limburgers verbeterden meteen het record van Zulte Waregem. (vrt)